Przepis na 3 porcje.
Czas przygotowania: 30 minut.
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado,
- 3 jajka,
- 2 ogórki konserwowe,
- 1 mała cebula,
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżeczka musztardy Dijon,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- pół pęczka natki pietruszki,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
- Jajka gotujemy na twardo.
- Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i obieramy ze skórki.
- Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Natkę siekamy. Jajka, ogórki i awokado ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte awokado skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie zmieniło koloru.
- Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski i delikatnie łączymy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz