poniedziałek, lutego 06, 2017

Pasta z awokado


Przepis na 3 porcje.
Czas przygotowania: 30 minut.

Składniki:
  • 2 dojrzałe awokado,
  • 3 jajka,
  • 2 ogórki konserwowe,
  • 1 mała cebula,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • pół pęczka natki pietruszki,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:
  1. Jajka gotujemy na twardo.
  2. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i obieramy ze skórki.
  3. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Natkę siekamy. Jajka, ogórki i awokado ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte awokado skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie zmieniło koloru.
  4. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski i delikatnie łączymy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

TOP